Vanaf maandag 2 augustus gaat Alyssa stagelopen in de praktijk. Zij stelt zich graag even voor!

Hoi! Mijn naam is Alyssa, ik ben 24 jaar en woon in Utrecht. Ik studeer Voeding en Diëtetiek en start met mijn laatste afstudeerstage bij de Eetmevrouw.

Voor mijn huidige opleiding heb ik ‘Hospitality Entrepreneur/Manager’ gestudeerd. Dit was een hele leuke opleiding, lekker praktisch werken dat ligt mij wel. Toch vond ik dat ik hierna nog door moest studeren.

Voor zover ik mij kan herinneren ben ik altijd met eten bezig geweest. Ik vind het leuk om recepten te zoeken en lekker te koken en te bakken. Ik heb allerlei diëten gevolgd en als ik mensen om mij heen vertel dat ik weer met een nieuw dieet begin, kijkt niemand daar van op. Daarom leek de opleiding Voeding en Diëtetiek mij wel wat. Ik heb het altijd moeilijk gevonden dat er niet gewoon 1 methode was om af te vallen, iemand die mij op een blaadje kon vertellen wat ik moest doen. Maar, ondertussen begrijp ik heel goed waarom dat niet kan.

Ik heb de afgelopen jaren heel veel geleerd, waaronder het feit dat de opleiding niet zo makkelijk is als ik dacht. Naast voeding komen ook ziektes, duurzaamheid en alles over de onderdelen en functies van het lichaam voorbij. Daarnaast zat ik net in het nieuwe curriculum waardoor mijn klas en ik 4 jaar lang de testgroep waren, dat heeft voor veel uitdagingen gezorgd. Ondanks alles wilde ik doorgaan, ik wilde mijn diploma en ik geef niet zomaar op.

Mijn affiniteit met plantaardige voeding heb ik voornamelijk vanwege films die ik heb gekeken. Ik vind het onderwerp een langere tijd interessant, helaas werd er vanuit school weinig aandacht aan besteed.

De laatste film van David Attenborough heeft mij direct laten stoppen met vlees (wat ik al minimaal at) en toen ik Seaspiracy had gezien kwam vis er ook niet meer in. Ik eet dus vegetarisch en niet veganistisch. Ik vind het boeiend als iemand die keuze heeft gemaakt en ben benieuwd naar alle verhalen in de praktijk. Betekent een stage bij de Eetmevrouw dat ik aan het einde van de opleiding veganistisch ben? Wie weet.

Ik kijk uit naar mijn stageperiode bij Pauline, de Eetmevrouw. Ik ben benieuwd of ik het vertrouwen in mijzelf kan vinden om zelfverzekerd gesprekken te voeren en hiermee duidelijk te krijgen welke kant ik op wil gaan als ik afgestudeerd ben. Ik wil zoveel mogelijk proberen en leren.