Hieronder deel ik een bericht van een mevrouw met Colitis Ulcerosa (dikke darm ontsteking) die ik 4 maanden heb begeleid. 6 maanden na afronding van de begeleiding kreeg ik dit geweldige bericht!

“Graag wil ik je laten weten dat het veranderen van mijn eetpatroon mij nog steeds zeer goed bevalt.

Inmiddels ben ik gewend aan een andere manier van inkopen doen, koken en eten en nog steeds komen er weer nieuwe recepten bij die mijn ‘menukaart’ aanvullen.

Ook staat er een extra vriezertje in huis zodat er voldoende ruimte is om extra bereidde maaltijden ook in te vriezen, zodat ze later mee kunnen naar het werk.

Belangrijkste wapenfeit is wel dat ik sinds januari nog steeds geen extra medicatie heb hoeven innemen omdat ik simpelweg geen ernstige opvlammingen heb. Ik gebruik nog wel de dagelijkse dosis mesalazine.

Er is af en toe wel sprake van wat onrust, maar dat duurt nooit langer dan 1 of hooguit 2 dagen en daarna is het weer rustig.

Waar die onrust dan vandaan komt, heb ik nog niet kunnen achterhalen. Ook niet of dat door eten of andere invloeden komt.

Ik kan je niet vertellen hoe blij ik ben met het feit dat we dus met een min of meer simpele aanpassing van levensstijl zoveel hebben bereikt 🙂!

Nogmaals bedankt voor je hulp, ik ben er nog steeds blij mee.

En probeer anderen te informeren hoe belangrijk de invloed is van het voedsel dat wij tot ons nemen.

Spread the word!”