Een nieuwe stagiair begint vandaag, maandag 6 december 2021! Graag stelt zij zich aan jullie voor.

Mijn naam is Mariëlle van Gorp-Benraad en ik begin maandag 6 december mijn stageperiode bij De Eetmevrouw.

Het laatste jaar van de HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek is begonnen, waarin het werken als diëtist in de praktijk centraal staat. Ik verheug me erop om alle theoretische kennis die ik in de afgelopen jaren heb opgebouwd in de praktijk te brengen.

Na mijn middelbare school heb ik de studie farmacie gedaan en daarna 15 jaar met veel plezier als apotheker gewerkt. Maar wat zou ik het fijn vinden om nu door middel van coaching, voedings- en leefstijladvies cliënten te helpen streven naar een optimale gezondheid! Het zou fantastisch zijn als dat bijdraagt aan preventie of verminderen van (chronische) ziekten en dat hierdoor ook medicijngebruik voorkomen of verminderd kan worden, bij cliënten die dat wensen.

Mijn passie is koken en kookboeken….. , waarbij ik mij specialiseer in de mediterrane keuken, waarin plantaardige voeding een grote rol speelt. Hiermee hoop ik ook anderen enthousiast te maken om zelf nieuwe gezonde en lekkere recepten te gaan uitproberen.

Pauline geeft mij nu de kans om het vak van diëtist te leren in de praktijk, waar ik haar dankbaar voor ben. Haar specialisme is plantaardige voeding en zij helpt hier dagelijks cliënten mee. Volwaardige plantaardige voeding is precies wat ik wil leren toepassen in de diëtistenpraktijk en daarom had ik géén betere stageplek kunnen wensen.

Wellicht tot ziens.

Hartelijke groet,

Mariëlle