Telefoon: 06 292 747 04 | E-mail: pauline@de-eetmevrouw.nl

advies en inspiratie voor een optimaal voedingspatroon

Vergoedingen & Tarieven

Basisverzekering & eigen risico

Vanuit de basisverzekering heeft iedereen in 2018 recht op 3 uur dieetadvisering. Als diëtist heb ik contacten met verschillende zorgverzekeraars afgesloten. Dit houdt in dat ik de consulten direct aan jouw zorgverzekeraar declareer en je hiervan geen factuur ontvangt. De tijd die ik besteed bestaat uit directe tijd én indirecte tijd en dit wordt afgerond in 15 minuten.

De directe tijd bestaat uit de tijd die we in gesprek zijn samen. De indirecte tijd bestaat uit de tijd die ik besteed aan het voorbereiden en uitwerken van de gesprekken en jouw voedingsadvies, maar ook aan het contact wat ik eventueel met jouw (huis)arts of andere (para)medici heb. Voor kinderen onder de 18 jaar geldt geen eigen risico, voor volwassenen geldt het eigen risico wel.

“No show”

Als je een afspraak voor 24 uur afzegt, zijn hier geen kosten aan verbonden. Heb je niet voor 24 uur afgezegd, dan zal het consult in rekening worden gebracht. Dit wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed.

Directe Toegankelijkheid Diëtetiek

Na het afronden van mijn opleiding ben ik wettelijk bevoegd om cliënten te behandelen zonder dat daar een verwijzing van een arts voor nodig is. Het is wel belangrijk dat je je polisvoorwaarden hierop naleest, want sommige zorgverzekeraars vragen wel naar een verwijsbrief, anders worden de consulten niet vergoed.

Tijdens een eerste afspraak zonder verwijzing zal ik nagaan, aan de hand van een aantal vragen, of ik als diëtist geschikt ben om een behandeling te starten. Zo niet, dan adviseer ik je toch (eerst) naar de (huis)arts te gaan.

Tarieven

Als je nog niet door je eigen risico heen ben, gelden de volgende tarieven. Hiervan krijg je een factuur.

  • 1e Consult (45-60 min): €45 – 60
  • Vervolgconsult (15-30 min): €15 – 30
  • Indirecte tijd per kwartier: €15
  • Toeslag voor huisbezoek: €0,19 per km

Voor een huisbezoek wordt een toeslag berekend. Dit krijgt je eventueel vergoed als de (huis)arts dit vermeldt in de verwijzing. Vraag dit na bij je zorgverzekeraar.

Volg mij ook op Facebook & Instagram

Copyright 2018 - De Eetmevrouw - alle rechten voorbehouden - webdesign & realisatie: StylettoDesign